Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων - Timh8hke O Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn Rethemnos Live : Εξ' αφορμής, ίσως, του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών.. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Η εκκλησία τιμά την μνήμη του αγίου χριστόφορου στις 9 μαΐου και είναι ο προστάτης. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών.

Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί.

Timh8hke O Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn Rethemnos Live
Timh8hke O Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn Rethemnos Live from i1.wp.com
Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αλλά και από ακρισίες άλλων οδηγών προστάτευσέ με. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη.

Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Η εκκλησία τιμά την μνήμη του αγίου χριστόφορου στις 9 μαΐου και είναι ο προστάτης. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ιερή εικόνα βυζαντινής τεχνικής επάνω σε σκαφτό ξύλο με φύλλο χρυσού και χαρτί, γνωστή ώς λιθογραφία με θέμα τον αγιο χριστοφορο. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Ἅγιε μεγαλομάρτυς τοῦ θεοῦ χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν χριστό. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι.

Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο.

Taxakidriver O Agios Xristoforos H Mnhmh Toy Opoioy Facebook
Taxakidriver O Agios Xristoforos H Mnhmh Toy Opoioy Facebook from lookaside.fbsbx.com
Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. 2,254 likes · 3 talking about this. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας.

Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ.

Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. 2,254 likes · 3 talking about this. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι.

Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05. Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης.

Iereis Eylogoyn Aytokinhta Fwto
Iereis Eylogoyn Aytokinhta Fwto from media.enikos.gr
Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος.

''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ.

Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Στην ορθοδοξη αγιογραφια απεικονιζεται να μεταφερει στουσ ωμουσ του τον ιησου χριστο,εξ αφορμησ αυτου θεωρειτε ο προστατησ των οδηγων. Ιερή εικόνα βυζαντινής τεχνικής επάνω σε σκαφτό ξύλο με φύλλο χρυσού και χαρτί, γνωστή ώς λιθογραφία με θέμα τον αγιο χριστοφορο. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους.

Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος αγιοσ χριστοφοροσ. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος.